Prefectura Vrancea a decis repetarea sedintei de constituire a Consiliului Local din comuna Brosteni pentru ca cei sapte consilieri prezenti nu au jurat cu mana pe Constitutie, relateaza Agerpres. Sedinta a avut loc in cursul acestei saptamani si va fi repetata sambata.

Potrivit legislatiei in vigoare, consilierii locali trebuie sa depuna juramantul cu mana stanga pe Constitutie si pe Biblie. Or, la Brosteni, secretarul primariei nu a gasit nicio Constitutie in sediul institutie pentru ca noii alesi locali sa voteze conform prevederilor legale. In urma sesizarii depuse la Prefectura, reprezentantul Guvernului in teritoriu a decis reluarea sedintei, cu indeplinirea tuturor conditiilor prevazute de lege.

A doua localitate unde nu s-a constituit noul Consiliu Local este Andreiasu de Jos. La sedinta care trebuia sa aiba loc vineri nu au participat consilierii Aliantei pentru Vrancea (APV) si nu a fost respectata conditia legala ca la sedinta sa participe doua treimi din consilierii nou alesi.

"La sedinta nu au participat consilierii APV si, deoarece nu erau intrunite conditiile legale, s-a luat decizia ca sedinta sa fie convocata din nou pentru ziua de luni", a afirmat subprefectul Cristi Misaila.