PDL nu voteaza niciun guvern din care nu face parte, a declarat democrat-liberalul Vasile Blaga, miercuri, la finalul sedintei BPN al partidului.

"Pozitia PDL este clara: nu votam niciun guvern din care nu facem parte. Aceasta a fost pozitia noastra si in 2007 si in 2008 si aceasta va fi pozitia partidului. E drept ca nu am vazut programul de guvernare, dar, deja, vedeti ministrii candidati la unele portofolii care au probleme. Nu o spun eu, o spune Agentia Nationala de Integritate. Nu exista nici cel mai mic motiv pentru care acest partid ar putea vota Guvernul", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

El a precizat ca parlamentarii PDL vor vota impotriva investirii cabinetului Ponta.

Intrebat de presa daca afirmatiile unor lideri UNPR care au anuntat ca vor sustine Guvernul Ponta va afecta aliantele PDL-UNPR la nivel local, Vasile Blaga a infirmat o astfel de varianta si a dat exemplu lansarea candidatilor la nivelul judetelor Hunedoara si Ialomita.

Presedintele Senatului a criticat si nominalizarea lui Titus Corlatean ca ministru al Justitiei, spunand ca este o propunere "fortuita", care ar putea conduce la blocarea accesului Romaniei in spatiul Schengen.

"Titus Corlatean este o nominalizare fortuita. Dansul isi dorea foarte mult Externele, nu este un secret pentru nimeni. O sa-i vedem parcursul si o sa vedem daca a fost nominalizat doar ca sa nu intram in Schengen, sa nu ni se ridice MCV-ul. O sa vedem", a spus Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, in Guvernul Ponta are doi prieteni - Ioan Rus si Victor Paul Dobre, dar "prieten politic" ii este numai PDL.

"Cand spun prieteni, este tot ce inseamna cuvantul prietenie. Domnul Rus m-a ajutat mult pe parcursul de aderare si Victor Paul Dobre a fost mana mea dreapta in MAI, cel caruia ii dadeam de fiecare data imputernicire cand plecam din tara. Dar una e una, alta e alta. Ei imi sunt prieteni, dar prieten politic imi este numai PDL, ca sa terminam cu orice speculatie. Eu sunt prieten politic numai cu PDL", a declarat Vasile Blaga.