USL nu are un plan B la primaria Capitalei, a declarat presedintele PSD Victor Ponta in cadrul unui interviu realizat de Dan Tapalaga. "Nu are dreptate domnul Hrebenciuc. A zis si el. Domnul Hrebenciuc e presedinte la Bacau, a fost invitat la o emisiune si a spus o parere. Eu sunt presedintele PSD si va spun: candidatul nostru este Sorin Oprescu", a spus Victor Ponta. In urma cu doua zile, fostul strateg de campanie al PSD Viorel Hrenbeciuc a declarat la B1 TV ca, pentru alegerile la primaria Capitalei, "este clar ca avem si un plan B ca, Doamne fereste, se poate intampla orice. Nu e normal sa ai?".

Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta, pe subiectul candidatului USL la primaria generala a Bucurestiului:

  • Nu are dreptate domnul Hrebenciuc. A zis si el. Domnul Hrebenciuc e presedinte la Bacau, a fost invitat la o emisiune si a spus o parere.
  • Eu sunt presedintele PSD si va spun: candidatul nostru este Sorin Oprescu, despre care sunt convins ca va castiga fara probleme un nou mandat de primar general.
  • Datoria noastra este sa muncim ca sa avem si un Consiliu General care sa il sprijine pe primar. Pentru ca, uitati-va, in Consiliul General actual doamna presedinta de la PDL, doamna Udrea, impreuna cu PNG si PRM si-au batut joc de banii bucurestenilor si au fraudat o multime de bani.
  • Viorel Hrebenciuc e un presedinte de organizatie la Bacau. Dar acum nu stiu daca eu sunt mai important. Nu cred ca sunt mai important, dar sunt presedintele partidului si va rog sa ma ascultati pe mine.
  • Nu l-ati intrebat dupa ce ati vazut declaratia asta? Nu. Dar de ce trebuia sa il intreb?
  • Nu a spus in numele USL, a spus doar in numele domniei sale. Sincer, pierdem timpul.
  • Cred ca eu sunt presedinte la USL si v-am spus ce facem la Bucuresti. Acum mi-e foarte greu sa comentez toate declaratiile din toata tara. Avem 400.000 de membri, la USL sunt 600.000. Dar aveti incredere cand va spun ceva.
  • Viorel Hrebenciuc e un membru important al PSD-ului, dar eu sunt presedintele si credeti-ma cand va spun.

Declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta, vin dupa ce deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a spus duminica, 4 martie, ca USL are un plan de rezerva in ce priveste alegerile pentru primaria Capitalei. "Oricum domnul Oprescu (Sorin Oprescu - n.red) este castigator detasat. Este clar ca avem si un plan B ca, Doamne fereste, se poate intampla orice. Nu e normal sa ai? Adica cand te apuci sa lucrezi un lucru, trebuie sa ai toate variantele posibile ca sa nu fii surprins de evenimente", a declarat fostul sef de campanie al lui Ion Iliescu si al lui Mircea Geoana in cadrul emisiunii "La Taifas" de pe B1 TV.

In luna septembrie a anului trecut, liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca il sustin pe Sorin Oprescu la alegerile din 2012 pentru primaria Bucurestiului. "Va anunt intentia noastra de a construi acest parteneriat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni, impreuna cu primarul general in functie si, sunt convins, viitorul primar general Sorin Oprescu", a declarat atunci Victor Ponta.