Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca USL va initia si va participa la un pact national pe sanatate, care sa fie asumat atat de putere si de opozitie, cat si de specialisti si de societatea civila, transmite Mediafax.

Ponta a spus ca este nevoie de reformarea sistemului de sanatate, plecand chiar de la aceasta lege a sanatatii, care contine si prevederi bune.

El a afirmat ca USL va trece peste "ceea ce are de reprosat" actualei puteri si va initia si va participa la un pact national pe sanatate, "in care profesionistii sa spuna oamenilor politici ce trebuie schimbat".

Ponta a apreciat decizia presedintelui de a solicita retragerea legii sanatatii ca o victorie a societatii civile.

El a precizat ca desi si-ar fi dorit sa fie in Piata Universitatii, a decis sa nu participe la manifestari pentru a nu se politiza evenimentul.

Ponta a mai spus, raspunzand unor intrebari, ca spitalele de stat trebuie sa coexiste cu clinicile private, insa a evitat sa precizeze daca si sistemul de urgenta ar putea fi privatizat.

Presedintele PSD a criticat insa variantele transformarii spitalelor in societati comerciale sau fundatii, mentionand ca in aceste cazuri fie vor fi falimentate pentru a fi vandute ieftin, fie nu se vor putea supune controlului Curtii de Conturi in ceea ce priveste modul de cheltuire a banilor publici.