Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, menţinerea în stare de arest preventiv a primarului localităţii Snagov, Muşat Apostol, după ce a admis recursul procurorilor la decizia instanţei inferioare, anunta Agerpres. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti admisesera, pe 5 ianuarie, cererea de eliberare sub control judiciar formulată de primarul localităţii Snagov, Muşat Apostol, însă decizia a fost atacată cu recurs la ÎCCJ.

Primarul localităţii Jilava, Adrian Mladin, edilul din Snagov, Muşat Apostol, vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman şi finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, au rămas în arest preventiv în urma deciziei din 24 decembrie 2011 a ÎCCJ, care a respins contestaţia celor patru privind arestarea lor preventivă.

Primarul comunei Snagov este acuzat de infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, într-un dosar în care şi primarul comunei Jilava este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Alături de cei doi, procurorii îl mai cercetează pe vicepreşedintele Consiliului judeţean Ilfov, acuzat de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

De asemenea, mai sunt cercetaţi şi finul primarului comunei Jilava acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, notarul public Roxana Curpene în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual, în formă participaţiei improprii şi notarul public Eugenia Cuţaru în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărarea de influenţă.