Presedintele Traian Basescu nu ar fi dat mana cu liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin la inceputul intalnirii de la Palatul Cotroceni, au declarat, miercuri, pentru agentia Mediafax, surse politice, care au relatat si un schimb de replici Basescu-Antonescu.

Conform surselor citate, discutiile dintre seful statului si liderii USL au fost marcate si de pasaje tensionate, unul dintre acestea fiind constituit de acuzele de coruptie aruncate de ambele parti.

Dupa ce l-a ascultat, Basescu i-ar fi spus lui Antonescu: "Si voi sunteti corupti!".

"Cine, eu?", ar fi replicat Antonescu, potrivit surselor citate.

"Voi, politicienii", i-a replicat Basescu, au precizat aceleasi surse.

Liderul USL Victor Ponta a sustinut ca la intalnirea de la Cotroceni presedintele Traian Basescu a fost "mai grosolan decat e el de obicei", ca a fost "nervos, plictisit" si ca a avut loc "un schimb de replici neplacute".

"Eu vreau sa fiu corect, chiar daca domnul Basescu azi a fost chiar mai grosolan si mai, cum sa spun, mai iresponsabil decat e de obicei. Asta a fost impresia mea, dar eu sunt corect chiar si cu cei incorecti", a declarat Victor Ponta, dupa intalnirea de miercuri dintre seful statului si liderii USL pe tema concluziilor summit-ului UE din 8-9 decembrie.

El fusese intrebat daca seful statului a fost de acord cu un guvern de tehnocrati, precizand ca pozitia presedintelui a fost aceea de a nu respinge ideea.

"De la inceput... Nu-mi place sa stau sa povestesc. (...) Eu am mai fost la consultari cu domnia sa. E un presedinte obosit, nervos, plictisit. Cred ca nu avea niciun chef de dialog cu nimeni, nu doar cu noi. Am avut si un schimb de replici neplacute", a afirmat Ponta, fara a da alte detalii.

Astfel, sursele citate au aratat ca liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Traian Basescu ca patroneaza un sistem corupt, in care toti sunt corupti si fura.