Democrat liberalii nu au reusit in sedinta de luni a Senatului sa reintroduca pe ordinea de zi Codul de asistenta sociala. Dupa ce saptamana trecuta Opozitia a mutat proiectul de lege pe ultima pozitie a ordinei de zi, senatorii Puterii au sunat mobilizarea insa fara niciun rezultat. PDL a solicitat introducerea Codului de asistenta sociala pe pozitia trei a ordinei de zi. In schimb, Opozitia s-a folosit de procedura cerand pauza de consultari. Dupa o pauza de aproximativ o ora, sedinta a fost suspendata.

La inceputul dezbaterii, vicepresedintele Ioan Chelaru (PSD) a anuntat ca in sala sunt prezenti 111 senatori. Vice-liderul de grup de la PDL, Toader Mocanu, a solicitat in debutul sedintei ca proiectul Codului de asistenta sociala sa fie mutat printre primele pozitii pe ordinea de zi, el cerand ca documentul sa fie mutat de pe ultima pozitie pe punctul trei al ordinii de zi.

Social-democratii au cerut pauza de consultari. "Eu am crezut ca s-a inteles, raportul il avem. Incercarile de mutari de pe 3 pe 19 sau invers sunt inutile. Nu am ajuns la nicio intelegere, am venit cu propuneri si am incercat si azi la Biroul Permanent. Va solicit o pauza de 5 minute", a declarat senatorul PSD, Ilie Sarbu.

Liberalii au invocat respectarea ordinei de zi pentru ca sunt proiecte de lege carora le expira termenul si urmeaza a fi adoptate tacit.

Dupa o pauza de aproximativ o ora, liderul de grup al PSD, Ilie Sarbu, a anuntat ca nu s-a ajuns la nicio concluzie si negocierile continua. "Nu am ajuns la nicio intelegere. (...) Solicitam prelungirea pauzei de consultari'', a spus de la tribuna Ilie Sarbu.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a anuntat suspendarea sedintei plenului.