Presedintele PDL Emil Boc a raspuns sambata informatiilor potrivit carora formatiunea democrat-liberala functioneaza ilegal, deoarece nu a inregistrat in termen legal documentele adoptate la Conventia Nationala din 14 mai 2011. "Vreau sa fiti linistiti ca toate documentele au fost semnate si inaintate catre Tribunalul municipiului Bucuresti, iar termenul de 30 de zile din Legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere", le-a spus Boc celor adunati la Scoala de vara a PDL.

"Vreau sa fiti linistiti ca toate documentele au fost semnate si inaintate catre Tribunalul municipiului Bucuresti, iar termenul de 30 de zile din legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "in Legea partidelor politice la art 53, atunci cand s-a dorit sa se mentioneze un termen este cel de decadere. S-a specficat ca termenul de decadere este de sase luni, cand s-a facut legea in 2003. Dupa acestea nu se mai poate depune. M-am uitat expres si in cazul acesta termenul era de recomandare, deci Congresul a fost absolut legal, nu exista niciun fel de contestare a congresului nostru desfasurat in mai. Partidul isi desfasoara activitate constitutional. Unii spun, multi vorbesc, important este sa stiti ce se intampla", a afirmat presedintele PDL.

Viorel Ranghilescu, presedintele al Partidului Democrat, a cerut dizolvarea formatiunii democrat-liberale, deoarece modificarile aprobate in cadrul CN din mai ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de la data adoptarii.

In acest moment, sustine Ranghilescu, Ministerul Public trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii PDL si radierea sa din Registrul partidelor politice.

Potrivit lui Ranghilescu, procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucuresti pe data de 8 septembrie.