Exista un personaj in guvernul Romaniei care cu greu si-ar fi gasit de lucru la compartimentul personal in orice firma. E vorba de ministrul muncii. Cateva din monstruozitatile declarate de acesta sunt aici.

1. Ministrul “va emite o circulara prin care va solicita autoritatilor sa nu perceapa penalizari la intarzieri”

Ani de zile, opinia publica si presa a considerat anormal (desi legal) ca o lege sa fie modificata printr-o ordonanta de urgenta. Acum ministrul Seitan propune modificare unei legi nu prin ordonanta, nu prin hotarare de guvern, nu prin ordin de ministru, ci printr-o CIRCULARA. Oauu… Nu va obositi domnul ministru, iesiti la televizor si spuneti-le oamenilor de la ANAF ca ati decis asa, nu mai au nevoie de ceva scris. Cum? Penalizarile sunt calculate de ANAF, care e in subordinea ministerului de finante, nu la ministerul muncii? Haide, bai carcotasilor, ma lasati? Constitutionalistul Boc trebuie sa fie tare mandru de echipa sa de profesionisti din guvern.

2. “Penalizarile nu sunt facute sa dam in oameni, ci pentru cazurile de rea-credinta”

Penalizarile sunt pentru intarzierea la declarare sau la plata. Buna sau reaua credinta nu apare nicaieri in codul fiscal sau in normele de aplicare.

3. “In aceasta perioada exista tot timpul, de zece ani de zile, o aglomeratie mai mare”.

Daca era aglomeratie cand declarau 200.000 sau 300.000 de firme (care, nota bene, vin sa depuna declaratii cu lectia invatata), cat va fi aglomeratia daca mai vin inca 500.000 de PF-uri? Si ce ati facut voi ca sa preveniti aglomeratia?

Prostie sau incompetenta la ministru Seitan? Va invit sa votati. Dar, indiferent de raspuns, poate Boc ne face un pustiu de bine si il trimite pe ministrul Seitan sa se ocupe de lucrurile la care se pricepe…

UPDATE: inca o declaratie din conferinta de presa

4. “Presa a incitat la faptul ca sunt cozi foarte mari, care n-au fost, si ca vor fi penalizari”

Prin urmare, daca presa citeaza un text dintr-o lege (cel referitor la penalitati), se cheama ca “incita”…

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.