Probabil ca multi au fost dezamagiti cand dl Basescu a anuntat numele primului ministru, insa eu cred ca presedintele si-a ales foarte bine “victima”. De ce? Pentru ca dl Boc va fi omul in capul caruia se vor sparge toate nemultumirile populare in urmatoarele luni, si cum acesta are deja o imagine publica foarte sifonata dupa primul an de guvernare, nu prea mai are ce sa piarda, scrie Khris.

S-a discutat mult despre varianta unui premier independent, eventual tehnocrat, printre persoanele vehiculate fiind domnii Isarescu si Tanasescu, insa trebuie sa fim realisti - cine va accepta sa isi distruga imaginea publica de dragul lui Traian Basescu si al PDL-ului?

Urmatoarele 6-12 luni vor fi groaznice pentru guvern, fiind de asteptat ca cel putin cateva zeci de mii de angajati din sectorul public sa fie disponibilizati, multe Companii Nationale si Regii Autonome vor fi restructurate (alte locuri de munca pierdute), sindicatele vor iesi in mod sigur in strada, iar presiunea publica va fi infernala.

In aceste conditii, este foarte probabil ca dl Boc sa devina unul dintre cei mai huliti oameni din tara, iar guvernul pe care il va conduce sa nu apuce sfarsitul anului viitor.

Nominalizandu-l pe dl Boc, presedintele a impuscat trei iepuri deodata:

1. a dat tarii un prim ministru numai bun de sacrificat dupa ce deciziile de reformare a administratiei, extrem de nepopulare, vor fi deja luate si implementate.

2. s-a asigurat ca vom primi banii de la FMI, aceasta institutie fiind chiar multumita de performantele din ultimele luni ale guvernului.

3. pregateste terenul pentru un nou lider al PDL, fiind greu de crezut ca dl Boc, dupa ce isi va face praf si ultimele ramasite de popularitate, va mai conduce partidul spre alegerile din 2012.

Desi inteleg alegerea domnului Basescu, sunt totusi dezamagit de numele vehiculate pentru posturile de ministrii, insa vom discuta despre acest subiect dupa ce vom vedea lista noului Guvern.