Domnule premier desenat,

Va scriu pentru ca nu-mi ies calculele si stiu ca Dumneavoastra sunteti inconjurat de oameni destepti care cu asta se ocupa: sa le iasa calculele, indiferent de ce si cum.

Acu cateva luni (8, ca sa fiu riguros), domnul presedinte Basescu si domnul Guvernator Isarescu tunau si fatalmente fulgerau impotriva unui acord cu FMI. Ca n-avem nevoie de banii veneticilor, ca raul, ramul ne sunt prieteni samd. Azi, zicea mama ca nu mai sunt bani.

Intre timp insa in tara au intrat cateva miliarde de euro, echivaland cu cateva procente bune din PIB. Deci cum ar veni noi aveam bani, nenea aia rai din FMI ne-au bagat 20 de miliarde pe gat si acum nu mai avem nici de pensii sau salarii.

Unde mama naibii credeti ca s-au dus banii aia, domnu' premier?

Ca de platit ii platim amandoi, daca-mi permiteti.

Mama a zis ca domnul Boc a facut investitii de 10 miliarde, da' tata a vrut s-o pocneasca. Cica nici vorba, zice tata. Mama a zis pe urma ca poate au finantat ceva deficite, da tata s-a infuriat si i-a zis ca deficitul de cont a ajuns, de plictiseala ca nimeni nu reusea sa-l aduca in limite normale, sa se ajusteze singur ca prostul.

Am inteles ca nu sunt venituri la buget, ceea ce mi-a spus mama ca e rau. E ca si cum ai da drumul la robinet dar n-ar curge apa, ca vecinii de la trei, disponibilizati acum 3 luni, nu si-au mai platit intretinerea asa ca ne-au taiat apa.

Mama a inceput sa rada si a zis ca sigur ca n-o sa aveti incasari la buget cata vreme dati salarii de 2500 de lei comisarilor de la Garda Financiara. Ca sa nu va mirati daca la salariile astea o sa faca exact ca seful Garzii din Arges, care lua spaga ulei si faina. Tata a dat din cap ca asa e si ca daca vreti sa vina bani la buget, sa le dati 5000 de euro lunar. Iar evaziunea sa fie pedepsita cu inchisoare de pana la 30 de ani si interdictia de a mai avea firma.

Pe urma tata, dupa ce s-a scobit intre cativa dinti, a zis ca ce stat e ala in care un secretar de stat ia salariu de 4600 de lei? Ca rad si curcile de el, da- eu nu am auzit inca nicio curca razand sa stiti.

Citeste restul scrisorii si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.