Potrivit unui anunt publicat pe pagina de internet, Banca Nationala cauta un cofetar-patiser. Probabil pe fondul crizei financiare, pentru a nu cheltui pe gogosile scumpe care se vand in zona, BNR va trece la productia in-house, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Conditiile de concurs sunt dure, comisia de examen incluzand un stress test in conditiile de examinare.

Pretendentii vor fi testati psihologic in data de 5 februarie, dupa care, cei care reusesc sa treaca stress testul, ajung la proba practica.

Nu se stie inca daca insusi Guvernatorul va degusta pateurile cu branza care vor intra in concurs si nici cum se vor solutiona contestatiile (care se pot depune in termen de 48 de ore).

Cum sa contesti de pilda, daca lui Cinteza nu i-a placut pateul tau? Ce e de contestat acolo? Pentru a da probabil un semnal pe piata financiara internationala, citez, "candidatii la concurs pot contesta numai notele obtinute la propriul test practic".

Nu ai voie, cum ar veni, sa contesti savarina celuilalt.

De asemenea, viitorul Cofetar nu are voie sa aiba rude angajate in BNR si, retineti!, sa nu fi participat la mai mult de trei concursuri in Banca Nationala a Romaniei, centrala plus sucursale, pe un post care presupune aceeasi activitate.

Nici nu indraznesc sa ma uit la datele de trafic ale site-ului BNR din aceste zile. Cred ca e plin de urme de creme, frisca si umpluturi.

Cofetari, nu ne lasati! De pateurile voastre depind in ultima instanta deciziile de politica monetara!

P.S. Prin asta, BNR anunta implicit ca a trecut la donuts targetting.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.