Draga domnule consilier,

Initial, m-am speriat ca atunci cand leul se duce de la 3,7 la 4,3, se cheama ca e depreciere. Acuma admit ca m-am linistit. E vorba despre o amarata de confruntare dintre leu si valuta, cum bine m-ati luminat, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Leul a mai fost la aceste niveluri si nu vad de ce sperie lumea, domnule consilier.

S-au bulucit ca prostii la imprumuturi in valuta fara sa se gandeasca la faptul ca aveau salariile in lei. Sigur ca tranzactiile majore in Romania se faceau si se fac in euro, da' asta nu e problema lor. Problema lor e sa-si achite ratele si atat.

Motto:Nu cred ca in momentul de fata leul se depreciaza. Daca ne uitam in istorie, un nivel al leului de 4,2 sau 4,3 lei fata de euro a mai fost. Nu e vorba de o depreciere, ci de o confruntare.

Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR

Va scriu, domnule consilier, ca sa va spun ca sunt alaturi de dumneavoastra. Stiu ca multi o sa sara acum la beregata BNR ca vezi doamne, de ce nu a fost mai atenta cu politicile aplicate si de ce schimba regulamentele de creditare ca pe o camasa rupta.

Unii mai insolenti o sa va acuze poate ca deliberat lasati leul sa se duca in jos, ca sa corectati dezechilibrele macro. Nu mai vorbesc despre cei care va iau la rost ca ati ratat tinta de inflatie intr-o veselie si ca poate si in 2009 o s-o dati in bara.

Sau, perversii aia de vorbesc despre falimentele bancare patronate de BNR. Oameni rai, domnule consilier. Nu trebuie sa-i bagati in seama. BNR nu are ce sa isi reproseze, asa cum nici Guvernele care s-au perindat nu trebuie sa-si faca reprosuri.

Acuma sincer si moneda asta a noastra pare cam surda, nu va suparati ca v-o spun … De cate ori ati iesit sa anuntati ca se va aprecia, ea nu ractiona in niciun fel, prostuta. E ca si cum nu v-ar fi auzit, am eu impresia. Cum ziceati de apreciere, cum ea cobora mai tare, ceea ce, nu va suparati, dar seamana a obraznicie din partea ei.

Sa stiti ca inteleg de asemenea foarte bine de ce nu coboriti nivelul RMO ci preferati sa cheltuiti din rezerva ca sa mai ajutati leul. Inteleg la fel de bine si de ce ii injurati pe nenorocitii de speculatori care voiau sa duca leul cine stie la ce curs aberant, la care oricum a ajuns din pacate.

Si bine le-ati facut! La fel procedam si eu, sa stiti. Si, la fel ca dumneavoastra, ieseam la cat mai multe posturi tv sa fac aceleasi declaratii despre baionete, linii intai samd. Ca sunt unii mai greu de cap domnule consilier, care inteleg foarte greu cum e cu baionetele astea.

A…ca mi-am adus aminte. Voiam sa intreb daca, utilizand logica Dvs din motto-ul acestui text, e gresit sa spun ca, daca ajungem in epoca de piatra, nu e o nicio drama, intrucat Romania a mai trecut prin aceasta etapa?

E cel mult - cum spuneati?, o confruntare intre ceva si desigur, cu totul altceva.

Acest text este un pamflet si rog a fi tratat ca atare. Multumesc pentru intelegere.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.