Hai, ca sunt tari! Parerea mea e ca actualii guvernanti au pus cap la cap cele doua programe de guvernare si ce a iesit, aia s-a urcat pe site. Am sa dau doar cateva exemple, primele care-mi vin in cap dupa lectura ciudatului program. Care program, cu foaaaarte mici exceptii, poate fi folosit ca scenariu la Jetix sau Cartoon Network. Parafrazand un autor celebru, ia nu ne mai luati de prosti, domnilor guvernanti, ca nici noi nu va luam de destepti. (Citatele sunt din programul in cauza)

“Impozitarea suplimentara a castigului care nu este efectul unui merit specific evident al agentului economic, ci este generat de factori conjuncturali externi ». Deci daca eu fac bratari de argint, iar pretul argintului se dubleaza din cauze ce nu tin de mine, dar care imi creste profitul, vine Statul si imi mareste impozitul ?

Pai de ce, ma hotilor? Culmea ipocriziei este ca nu se mentioneaza ce se intampla cu cei care au ajuns la putere printr-un proces care nu este efectul meritului lor, ci este generat de factori conjuncturali.

“Reorganizarea Agentiilor Judetene de Ocupare si Formare Profesionala astfel incat acestea sa fie prezente si in mediul rural”. Inteleg ca in comune si sate vom avea Agentii de Ocupare si Formare profesionala? Nu contravine asta principiuului reducerii cheltuielilor bugetare? Dar dincolo de asta, ce-o sa faca intr-o comuna un asemenea angajat? Ce ii va propune lui nea Gheorghe, venit obosit de la coasa? Un training ? Coaching ? Foarte tare! Concret, i se va da un sediu, un salariu, o masina, iar functionarul ii va spune taranului sa mearga la oras sa isi ia o munca serioasa? Cum va functiona?

“Eliminarea conditiei discriminatorii a femeii pe piata muncii, in viata social-economica, culturala si politica, prin introducerea reprezentarii minimale de 30% in favoarea femeilor in Parlamentul si primele doua linii ierarhice ale guvernului incepand cu urmatorul ciclu electoral (2012)” O idiotenie mai mare nu am intalnit. Sa luam Parlamentul. Sa presupunem ca are 18 ministri si 30 de secretari de stat. Obligatoriu, trebuie sa fie musai 6 femei ministrese si 10 secrtare de stat? Si daca sunt barbati mai capabili? Procentul de 30 % e sfant?

“Cresterea castigului salarial mediu brut nominal pe economie in perioada 2009 - 2012 cu cca.75%.”. Pe ce baze?

“Subventionarea dobanzii pe o perioada de 12 luni, in cazul creditelor pentru achizitia de bunuri de folosinta indelungata procurate in primul an de casnicie”. No comment

Apoi, fraza care nu spun nimic sau oricum, nimic nou

• Coordonarea politicilor orizontale (..). care sa atraga investitii bazate pe valoare adaugata ridicata;

• Eliminarea distorsiunilor competitive induse de politica fiscala, care prin taxe si subventii favorizeaza adeseori activitati economice nerentabile sau speculative, in defavoarea investitiilor productive;

• Stimularea spiritului intreprinzator si al asumarii riscului inovarii, al implementarii de noi tehnologii, al noutatii ca sursa majora de dezvoltare economica;

“Accelerarea procesului de dezvoltare rurala”. Cum, cu ce bani, de unde fonduri, pe ce principii?

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.