Nu a mai baut apa de aproape doua luni. Din cauza asta, ca un om abandonat in desert, moare incet si in chinuri. Ar striga dupa ajutor dar nu poate, iar trecatorii grabiti nu il vad si nu au simturile destul de treze ca sa-i simta suferinta. Este vorba de un plop, cu respectabila varsta de 20 de ani, din statia de autobuz Sergent Moisil, de pe bulevardul Timisoara.

Plopul betonatFoto: Hotnews

In primavera, niste muncitori zelosi care asfaltau trotuarul au turnat beton in jurul trunchiului. De atunci nu mai poate sa bea apa. Disperat, a incercat cu radacinile slabite sa sparga betonul. A reusit doar sa-l crape cautand sa linga cele cateva picaturi de apa care ii ajung cu zgarcenie la ramificatii.

Plopul fara pamint

Plopul fara pamint

Foto: Hotnews

Are vointa, vrea sa traiasca si sa faca umbra multi ani de acum incolo oamenilor care asteapta autobuzul. Dovada stau crapaturile din beton si cele cateva frunzulite care i-au dat in varf.

Desigur, fara apa coroana nu i-a inverzit, dar ca un om moribund, trage de viata. Il doare setea care il secatuieste de puteri, dar cel mai multi il doare ignoranta bucurestenilor care de doua luni trec pe langa el si nu ii aud tipetele mute. Plopii si ceilati copaci din jurul lui freamata in semn de solidaritate, dar nu pot face prea multe. Speranta este tot la oameni.

Ajutati un plop sa traiasca! Cei care i-ati betonat radacina, veniti si-l eliberati! Primare Poteras, autorizeaza un muncitor cu tarnacop sa sparga betonul din jurul trunchiului. Noi n-avem voie si nici locatarii din zona, care ne-au sesizat, nu o pot face, pentru ca ar risca sa fie amendati pentru... vandalizarea domeniului public.