"Statia de Reciclare" a incheiat prima etapa cu rezultate excelente. Pe 14 iunie 2016, Organizatia ECOTIC in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi a dat startul unei campanii nationale de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediului rural: Statia de Reciclare. Primul pas a fost facut in judetul Iasi, Caravana ECOTIC oprindu-se in 5 comune iesene si colectand peste 3 tone DEEE.

Statia de Reciclare la IasiFoto: ecotic

Incepand cu anul 2016, anul in care Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de 40%, strategia ECOTIC de informare si colectare a devenit mai ampla. Avand ca suport un set de bune practici care a ajutat ECOTIC sa fie singura organizatie din Romania care a atins tinta de tara inca din 2015, precum si studii care au aratat zonele problematice - atat la nivel de mentalitati, cat si de infrastructura, ECOTIC a dat startul unor campanii menite sa acopere atat mediul urban (ORASE CURATE), cat si cel rural (Statia de Reciclare).

Statia de Reciclare a luat startul pe 14 iunie 2016, in Satul Lunca Cetatuii, Comuna Ciurea, din judetul Iasi. In doua saptamani, Caravana ECOTIC a strabatut 5 comune si a generat un interes extraordinar, ceea ce demonstreaza ca mediul rural este, in continuare, un exemplu de conectare la nevoile mediului inconjurator. Peste 5000 de oameni au vizitat Caravana si au fost informati asupra componentelor unui deseu electric, asupra riscurilor si beneficiilor pe care astfel de deseuri le pot genera. Caravana a plecat incarcata, ducand spre reciclare peste 3 tone DEEE.

In luna iulie, Caravana ECOTIC isi continua drumul prin satele din judetul Iasi, ducand proiectul "Statia de Reciclare" mai departe.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.