Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Dumnezeu nu ar trebui sa fie un El

de G.T.     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2015, 9:41 Magazin

Libby Lane, prima femeie episcop
Foto: The Telegraph
Dumnezeu ar trebui să fie o Ea. Un grup de preoți de sex feminin din Marea Britanie solicită schimbarea pronumelui personal folosit în referirea la divinitate, conform express.co.uk.

De acum înainte ar putea fi folosită formula de adresare “Ea” în slujbele bisericești, în toate bisericile din Marea Britanie. Această pretenție a fost ridicată de grupul de suținători ai practicilor bisericești, cunoscut sub numele de Watch, care susțin că limbajul folosit în astfel de practici bisericești este sexist, creând impresia că bărbații sunt mai apropiați ca asemănare de Dumnezeu decât femeile.

Emma Percy, membru al capelei Trinity College din Oxford și membru al grupării Watch, a înaintat o declarație, în acest sens, prin care susține că practica tradițională de a folosi pronumele personal ”El” pentru a ne referi la divinitate, determină femeile să se considere mai puțin sfinte. "Dacă luăm în serios ideea că atât bărbații cât și femeile sunt făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ar trebui să folosim ambele formule de adresare, care desemnează atât sexul masculin, cât și pe cel feminin", declară Emma Percy.

Hillary Cotton, antrenor și consultant în problema femeilor aflate pe posturi de lider, a declarat, pentru publicația britanică Sunday Times, că această problemă a fost discutată la nivel înalt în cadrul Bisericii Anglicane, iar Biserica a fost de acord pentru schimbarea litughiilor în acest sens. “Suntem într-un stadiu preliminar în ceea ce privește schimbarea limbajului folosit în practicile bisericești. Întrebarea este: cum am putea rescrie serviciile de închinare ale Bisericii Angliei într-un mod care extinde înțelegerea noastră și percepția asupra divinității. Aceasta este o întrebare foarte dificilă pe care o vom disputa ani de acum încolo.“, declară Hillary Cotton.

"Orice schimbare în liturghia oficială a Bisericii Angliei ar necesita acordul, revizuirea și aprobarea finală a Sinodului General”, a declarat un purtător de cuvânt al Bisercii Anglicane.
Cum vede unul dintre cei mai cunoscuti astronomi relatia dintre stiinta si Dumnezeu, ideea de a coloniza planeta Marte si cautarea vietii extraterestre

Una dintre cele mai importante descoperiri din istoria astronomiei a fost facuta acum jumatate de secol de catre doi oameni cu un telescop. Acest lucru nu mai este posibil in prezent, cand proiectele stiintifice sunt mari si costisitoare, a spus la Timisoara, Robert Wilson, laureat al premiului Nobel in 1978 pentru o descoperire care a consacrat teoria Big Bang. Wilson a acordat un interviu pentru HotNews.ro si vorbeste despre stiinta si divinitate, despre proiectul nebunesc al lui Elon Musk pentru Marte si despre rolul norocului in stiinta. Wilson a fost invitat in Romania de compania Honeywell pentru a le vorbi studentilor interesati de o cariera in stiinta si inginerie.


​VIDEO Elon Musk a prezentat "tigle solare" gandite pentru acoperisurile caselor ecologice

​Elon Musk, carismaticul sef al Tesla Motors, a prezentat la Los Angeles tiglele care au panouri solare incorporate, ca parte a unei tendinte de diversificare a activitatilor companiilor conduse de celebrul antreprenor. Musk spune ca aceste tigle fac parte din "viitorul integrat" impreuna cu masina electrica si de bateria de perete Powerwall, viitorul in care casele pot deveni independente energetic.


​VIDEO Intre Dubai si Abu Dhabi s-ar putea construi un sistem ultra-rapid de transport Hyperloop, cu viteze maxime de peste 1.000 km/h

​Hyperloop One, una dintre cele doua companii care vor sa construiasca un sistem de transport prin tuburi speciale ce ar permite viteze de 1.000 km/h, a semnat o intelegere si va face un studiu de fezabilitate in Emiratele Arabe. Studiul de fezabilitate va fi gata in 2017 si, daca rezultatul va fi pozitiv, calatoria de aproape 150 km dintre Dubai si Abu Dhabi ar putea dura 12 minute. Planurile cele mai optimiste implica si prelungirea liniei pana in Riad, dupa 2030. Ideea Hyperloop a fost prezentata in 2013 de Elon Musk, dar inca nu exista in lume niciun sistem functional.
3788 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică