O companie ruseasca a ordonat distrugerea unei statui ridicate in memoria lui Steve Jobs dupa ce actualul CEO al companiei Apple a confirmat ca este gay, relateaza The Independent.

Monument in memoria lui Steve JobsFoto: captura ecran

Intr-o scrisoare deschisa, publicata in Bloomberg Businessweek, Cook a afirmat ca "as vrea sa fie cat se poate de clar. Sunt mandru de faptul ca sunt gay. E unul dintre darurile cele mai frumoase pe care le-am primit de la Dumnezeu".

ZEFS, care a montat monumentul in forma unui iPhone in fata unui colegiu din Sankt Petersburg in ianuarie, pentru a-i aduce un omagiu lui Steve Jobs dupa moartea acestuia in 2011, a luat deciia de a-l darama, argumentand ca este nevoie ca legile din Rusia, referitoare la "propaganda gay" sa fie respectate.

"In Rusia, propaganda gay si alte perversiuni sexuale in randul minorilor sunt interzise prin lege", se arata in comunicatul companiei ZEFS.

Monumentul era "intr-o zona cu acces direct pentru tinerii studenti si oamenii de stiinta".

"Dupa ce CEO-ul Apple Tim Cook s-a declarat in mod public pentru sodomie, monumentul a fost dat jos pentru a respecta legea federala rusa care protejeaza copiii de informatiile care promoveaza negarea valorilor familiei traditionale".

Anul trecut, presedintele Rusiei Vladimir Putin a aprobat o lege controversata care interzice distribuirea a tot ceea ce este "propaganda gay" in randul copiilor.