Sapte persoane, intre care 2 copii, au murit in urma exploziei unei bombe din timpul celui de-al doilea Razboi mondial in vestul statului Myanmar, relateaza Washington Post, in aceeasi zi in care se implinesc 72 de ani de la declansarea razboiului, pe 1 septembrie 1939.

Cei sapte oameni au gasit bomba plutind pe un rau in regiunea Rakhine, iar aceasta a explodat cand a fost scoasa din apa.

Bombe din timpul conflictului sunt descoperite inca in Myanmar, insa este cel mai mare numar de victime provocat de explozia unei bombe atat de vechi in ultimele decenii.

In provincia Rakhine s-au desfasurat batalii intre fortele Japoniei si Marii Britanii.

Cel de-al doilea razboi mondial a inceput, potrivit majoritatii istoricilor, chiar in ziua de 1 septembrie, in 1939, cand Polonia a fost invadata de Germania, ceea ce a determinat ca aliatii continentali ai Poloniei (Regatul Unit si Franta) au declarat raboi Germaniei pe 3 septembrie, gest urmat la scurta vreme de Canada, Australia si Noua Zeelanda. Invazia a inceput pe 1 septembrie 1939, la numai o saptamana dupa semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, si s-a incheiat pe 6 octombrie, odata cu ocuparea intregii Polonii de agresorii germani si sovietici.