Militarii mexicani au descoperit un tunel secret de 300 de metri lungime in Tijuana, un oras situat in nord-vestul Mexicului, chiar la granita cu Statele Unite, a anuntat vineri un oficial militar, citat de AFP.

"Este vorba de un tunel sapat intr-o casa care pare a se afla, de asemenea, in constructie. Au fost arestate zece persoane, inclusiv o femeie. Ele lucrau la excavarea terenului de aproximativ un an", a declarat Alfonso Duarte, un comandat al regiunii militare a doua.

Tunelul nu avea inca o iesire si fusese sapat la o adancime de trei metri sub nivelul casei, fiind dotat cu un sistem performant de ventilatie si iluminare. El are o lungime de 298 de metri, un metru latime si aproximativ doi metri inaltime.

Ultimul tunel de acest gen, situat la frontiera cu Statele Unite, a fost descoperit pe 12 februarie la Nogales, un oras din nord-vestul Mexicului. De obicei, aceste tuneluri sunt folosite pentru transportul drogurilor si pentru trecerea ilegala a imigrantilor in Statele Unite, potrivit informatiilor furnizate de autoritati.