"Breivik. Comandant. Angajat in rezistenta anticomunista impotriva islamizarii. Operatiunea este indeplinita si ma voi preda fortei Delta", sunt cuvintele cu care Anders Behring Breivik a anuntat politia ca a comis un masacru, relateaza miercuri un tabloid, citat de AFP.

Dupa ce a deschis focul asupra unei reuniuni a tinerilor laburisti norvegieni pe insula Utoeya, provocand moartea a 69 de persoane, Breivik a sunat la numarul de urgenta al politiei 112 si a pronuntat cateva cuvinte, potrivit tabloidului Verdens Gang (VG).

Apelul nu a durat mai mult de trei secunde, adauga publicatia, care precizeaza ca tentativele ulterioare ale politiei de a-l contacta pe autor au esuat.

"Am primit un apel de la telefonul lui Behring Breivik, dar nu avem o confirmare ca era chiar el", a declarat Henning Holtaas, un purtator de cuvant al politiei din Oslo.

"Nici nu putem confirma ce s-a spus", a adaugat el.

Anders Behring Breivik a sustinut ca sunase el insusi la politie in timp ce deschisese focul pe insula Utoya, unde a ucis 69 de persoane, spunea luni avocatul suspectului.