Un avion al companiei Caribbean Airlines s-a prabusit si s-a rupt in doua, sambata, la aterizarea pe aeroportul principal din Georgetown, capitala statului Guyana, relateaza BBC. Toate cele 163 de persoane aflate la bordul aeronavei au scapat cu viata, insa mai multi oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Avionul s-a rupt in doua la aterizarea pe aeroportul din GuyanaFoto: Reuters

Aparatul Boeing 737-800 apartinand companiei Caribbean Airlines (detinuta de Trinidad-Tobago) venea de la New York si avea la bord 157 de pasageri si sase membri ai echipajului.

Accidentul s-a petrecut in cursul noptii, la ora locala 1.32. Potrivit informatiilor, avionul a depasit pista la aterizarea pe aeroportul international Cheddi Jagan, in conditii de vreme ploioasa.

Presedintele Guyanei, Bharrat Jagdeo, a declarat ca, din fericire, avionul s-a oprit chiar inainte de a ajunge intr-o prapastie de 61 de metri de la marginea aeroportului, altfel ar fi existat zeci de victime.

"Este un miracol absolut ce a avut loc astazi", a spus presedintele companiei Caribbean Airlines, George Nicholas.

Cativa pasageri au suferit mai multe contuzii in urma incidentului aviatic, iar unul dintre acestia a ajuns la spital cu un picior rupt.

"Suntem foarte, foarte recunoscatori ca nu au existat si mai multi raniti", a declarat si presedintele Jagdeo.