Guvernul canadian intentioneaza sa retraga cetatenia acordata pentru circa 1.800 de persoane, care au prezentat informatii false serviciilor de imigrare pentru a obtine naturalizarea, a anuntat la Toronto ministrul federal al imigratiei, Jason Kenney, citat de AFP.

"In ultimii ani, GRC (politia federala - Jandarmeria regala a Canadei), alte sevicii ale politiei si ministerul pentru imigratiei au desfasurat o ancheta aprofundata si au identificat cel putin 1.800 de persoane care au obtinu fraudulos cetatenia canadiana", a declarat acesta.

"Suntem pe punctul de a le semnala intentia de revocare a cetateniei, pentru ca cetatenia canadiana nu este de vanzare", a adaugat Kenney.

El a precizat totodata ca de cativa ani, "consultanti pentru probleme de imigrare vand sfaturi pentru a ajuta la crearea de dovezi necesare pentru rezidenta in Canada".

Canada, a doua tara ca suprafata din lume, are numai 33 de milioane de locuitori si practica in mod traditional o politica de imigrare generoasa.

In 2010, autoritatile canadiene au eliberat mai mult de 280.000 de documente de rezidenta permanenta, care le asigura posesorilor drepturi egale cu cele ale cetatenilor, cu exceptia dreptului de vot si a pasaportului.