Mai multe tinere au organizat, marti, un protest in sanii goi, in fata cladirii parlamentului din Kiev, impotriva reformei pensiilor propuse de guvernul ucrainean, care prevede ridicarea varstei de pensionare la femei, relateaza Kyiv Post.

Protest in sanii goi, in UcrainaFoto: Reuters

Tinerele, membre ale gruparii feministe Femen, cunoscute pentru formele de protest inedite pe care le prefera, s-au asezat in fata unei intrari principale a cladirii parlamentului, strigand "Jos cu reforma taurilor" si purtand pancarte rosii cu mesajul "Rada (legislativul unicameral al Ucrainei - n.r.) este un tarc".

Dupa ce au fost retinute de politie, activistele au continuat sa-si scandeze sloganurile si au cerut sa fie eliberate. Ulterior, ele au fost urcate intr-o duba a politiei si duse la sectie.

Politia a declarat ca femeile au fost retinute pentru perturbarea ordinii publice.

Lidera miscarii Femen, Oleksandra Shevchenko, a declarat reporterilor ca protestul a vizat reforma pensiilor, care discrimineaza femeile din Ucraina, intrucat "multe dintre acestea pur si simplu nu vor trai pana la pensie".

Rada Suprema a Ucrainei urmeaza sa voteze asupra reformei sistemului de pensii, lege care trebuie sa fie aprobata pentru a permite continuarea acordului de 15 miliarde de dolari incheiat cu FMI.