Comisia Europeana a anuntat sambata ca, la nivel european, au loc discutii pe problema contaminarii cu bacteria E. coli, cauzata de seminte germinate, care a provocat imbolnavirea a 10 persoane in Franta, pentru a stabili daca se va emite o alerta in Uniunea Europeana, potrivit AFP.

"Nu exista in acest stadiu nicio alerta europeana oficiala care sa echivaleze cu interdictia de comercializare" a semintelor, insa "exista schimburi de informatii intre Franta, Marea Britanie si Germania", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene pe probleme de sanatate.

Zece persoane au fost intoxicate la Bordeaux, in sud-vestul Frantei, majoritatea fiind internate in spital. In doua dintre cazuri, infectia a fost provocata de tulpina identificata si in Germania, care a provocat decesul a 43 de persoane in Europa.

Potrivit autoritatilor franceze, semintele au fost cumparate dintr-un magazin Jardiland, iar furnizorul este o companie din Marea Britanie, cu sediul la Ipswich. Franta a ordonat suspendarea comercializarii semintelor germinate provenite de la producatorul britnaic si a cerut si autoritatilor de la Londra sa identifice originea acestora.

"Daca se va dovedi ca producatorul a trimis loturi de produse si in alte tari europene, exista posibilitatea declansarii unei alerte la nivelul UE", a precizat purtatorul de cvuant al Comisiei.

Autoritatile alimentare britanice au anuntat sambata ca in Regatul Unit nu s-a inregistrat pana in prezent niciun caz care ar putea fi legat de cele din Franta.