Un preot grec ortodox a alertat politia dupa ce un credincios i-a marturisit, in cursul unei spovedanii online, ca doreste sa se sinucida, pentru a-i putea salva viata, a anuntat miercuri politia, intr-un comunicat citat de AFP.

Preotul, care se folosea de Skype pentru a spovedi credinciosii, a anuntat politia ca "persoana si-a exprimat intentia de a se sinucide pentru probleme personale", potrivit sursei citate.

Identitatea credinciosului nu a fost dezvaluita.

Politia criminalitatii electronice din Grecia a reperat de la inceputul anului 67 de persoane, cu varste cuprinse intre 13 si 48 de ani, care si-au exprimat pe internet intentia de a se sinucide.

Dupa constituirea unui dosar judiciar, politia, cu ajutorul psihologilor si a altor experti, isi ofera serviciile pentru a sustine aceste persoane.

"Unii minori au inghitit pastile dupa ce si-au exprimat intentia de a se sinucide. Altele, minori si adulti, au vrut sa se sinucida dupa ce au fost date afara dintr-un joc online de administrator, pentru incalcarea regulilor", precizeaza politia.