Dupa ce s-au plimbat sambata cu bicicletele, presedintele Dmitri Medvedev si premierul Vladimir Putin s-au intalnit din nou duminica la inmanarea de decoratii cu prilejul Zilei Rusiei. Doua actiuni menite, in opinia presei centrale din Rusia, sa demonstreze scepticilor unitatea tandemului.

Moskovski Komsomolet scrie, in acest sens, ca plimbarea pe doua roti s-a derulat pe teritoriul resedintei oficiale a sefului statului, Gorki. Cei doi si-au tras sufletul odihnindu-se pe una dintre bancute. "Iar, judecand dupa dragostea aproape de copil care izvora din privirile lui Medvedev cand se uita la Putin cand acesta vorbea, era evident ca nu discutau despre situatia social-economica din tara, cum au afirmat comunicatele oficiale", scrie publicatia citata.

In ajunul ceremoniei - continua subiectul Komsomolskaia Pravda - Medvedev a rostit un emotionant discurs. „Cu 21 de ani in urma multe au fost o noutate pentru Rusia. Pentru prima data Rusia a vorbit cu voce tare despre apartenenta ei la principiile democratiei, despre avantajele drepturilor omului si ale cetateanului, despre dreptul fiecaruia la dezvoltare libera si, mai ales, despre dreptul la o viata demna. Pentru asta a inceput noua Rusia sa construiasca un stat de drept democratic”, a spus seful tarii.