​Actorul Florin Piersic se află „într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios” după internarea la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti, unde a fost transferat aseară de la Institutul Inimii din Cluj cu un avion SMURD, a anunțat miercuri unitatea medicală. Starea actorului este stabilă în acest moment, însă evoluţia sa poate fi imprevizibilă, date fiind vârsta şi comorbidităţile, precizează reprezentanții unității medicale.

Florin PiersicFoto: AGERPRES

„Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că «este pe mâini bune». Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, domnul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică)”, a transmis, miercuri, Institutul Matei Balș din București, într-un comunicat.

Pacientul este stabil la acest moment şi se află sub strictă supraveghere medicală: „Nu putem face afirmaţii privitoare la evoluţie, ţinând cont de vârstă şi de comorbidităţi”, mai arată reprezentanții Institutului Matei Balș.

Florin Piersic a fost transferat, marţi seară, de la Cluj-Napoca la Bucureşti, cu un avion SMURD, care se afla în Ungaria pentru un exerciţiu NATO.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.