​Presedintele Yemenului, Ali Abdullah Saleh, a fost mai grav ranit in urma atacului cu obuze de vineri asupra palatului prezidential decat s-a crezut initial, au declarat oficiali, potrivit BBC.

Saleh, in varsta de 69 de ani, a suferit arsuri pe 40% din corp si are hemoragie craniana in urma bombardamentului de vineri, informeaza Associated Press. Acesta primeste ingrijiri medicale in Arabia Saudita, unde a suferit o interventie chirurgicala.

Surse citate de BBC au precizat ca Saleh ar avea arsuri de gradul doi pe piept si fata, precum si o bucata de srapnel lunga de 7,6 cm sub inima.

Vice-presedintele Abd-Rabbu Manour Hadi, care asigura interimatul, a anuntat ca Saleh se va intoarce in tara in cateva zile. Pe de alta parte, Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a cerut luni o "tranzitie imediata" in Yemen.

La Sanaa s-au adunat zeci de mii de protestatari, in mare parte tineri, pentru a protesta impotriva unei reveniri a lui Saleh si pentru a cere un consiliu prezidential tranzitoriu.