Vicepresedintele paraguayan l-a indemnat vineri pe presedintele tarii sa nu mai candideze pentru functia suprema, afirmand ca "il va impusca personal" pe liderul de la Asuncion daca acesta va incerca sa se inscrie in alegeri, transmite YahooNews. Vicepresedintele Federico Franco a declarat ca presedintele Fernando Lugo "se va sinucide politic" in eventualitatea in care va incerca sa schimbe Constitutia pentru a putea candida.

Potrivit AP, liderii paraguayeni sunt limitati la un singur mandat, de cinci ani. Lugo nu poate candida din nou decat daca Constitutia tarii este modificata.

Presedintele Fernando Lugo a anuntat la inceputul acestei saptamani ca ia in considerare participarea la alegerile prezidentiale, in situatia in care acest lucru va fi solicitat de sustinatorii sai.

Franco a comentat anuntul presedintelui, spuand ca Fernando Lugo "se va sinucide politic" daca va incerca sa schimbe Constitutia pentru a putea candida.

Vicepresedintele a adaugat ca va fi "francotirador" pentru Lugo (teremnul spaniol pentru lunetist), pentru a-l impedica pe presedinte sa candideze.