Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat luni ca armata israeliana este "pregatita pentru orice eventualitate", in contextul "cutremurelor din lumea araba".

"Un cutremur s-a produs in intreaga lume araba si intr-o mare parte a lumii musulmane, si inca nu stim ce turnura vor lua lucrurile", a declarat Netanyahu, in timpul ceremoniei de depunere a juramantului noului sef al Statului Major israelian, Benny Gantz, relateaza AFP.

"Suntem pregatiti pentru orice eventualitate pentru ca stim ca fundamentul existentei noastre si capacitatea noastra de a convinge vecinii sa traiasca in pace cu noi se bazeaza pe armata israeliana", a subliniat primul-ministru.

Generalul Gantz a fost numit la conducerea armatei israeliene in contextul in care situatia din Orientul Mijlociu este nesigura dupa inlaturarea de la putere a presedintelui Egiptului, Hosni Mubarak.

Israelul a reactionat cu precautie la "rasturnarea" lui Mubarak, un aliat care a fost implicat in negocierile de pace care au durat ani de zile in Orientul Mijlociu.

Dar a salutat declaratia prin care noul consiliu militar de guvernamant din Cairo si-a luat angajamentul de a respecta toate tratatele, inclusiv cel de pace cu Israelul din 1979.