Si grecilor li s-au cerut privatizari, si inca masive. 50 de miliarde pana in 2015, din care 15 mld euro pana in 2013 (initial erau prevazute 7 mld). Guvernul s-a revoltat, dar pana la urma nu cred ca are cum evita (desi e discutabila masura).

Unii ziaristi l-au intrebat direct pe reprezentantul FMI daca le cere grecilor sa vanda Acropolele sau alte obiective turistice. Se pare ca inca nu. :) Seful delegatiei FMI in Grecia a avut vineri o conferinta de presa din care am retinut o remarca fainuta: "Guvernul grec sa incapataneaza sa ramana in postura unui Mercedes care ruleaza cu 20 de km pe ora, desi e pacat sa nu circuli cu o asemenea masina cu 100 de km/h" (citatul e din Imerisia).

Ar mai fi de zis ca la ei, Curtea de Conturi a terminat un raport in ale carui concluzii sunt propuse 11 masuri si amenzi de 7 miliarde de euro. Sa vedem Raportul lui nea Vacaroiu (peste circa 3 saptamani, am inteles). Aici aveti masurile (ar merge oricand si la noi, parerea mea)

Si ei trebuie sa isi inchida din spitale, dar nu am vazut isteriile cretinoide de pe la noi. Au modificat de asemenea Codul Muncii, impunand 18 transformari. Le gasiti aici. Asta daca vreti sa le comparati cu ale noastre propuneri.

In plus, incep sa caute petrol si gaze in vestul tarii. De maine, calatoriile cu tramvaiul se scumpesc - la ei, nu la noi - cu 50% (si asa erau scumputze).

E drept, grecii sunt mai sub presiune decat noi si sunt obligati la reforme accelerate. Daca ei merg cu Mercedesul cu 20 la ora, noi mergem cu 15.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.