Unul dintre fotografii de top din Italia a declarat ca membrii mafiei sustin ca sunt in posesia unor "poze compromitatoare" cu premierul Silvio Berlusconi, facute in timpul petrecerilor sexuale organizate la locuintele sale, transmite Telegraph. Dezvaluirile au fost publicate cu o zi inainte ca procurorii din Milano sa anunte ca vor cere oficial judecarea sefului Executivului de la Roma.​

Fabrizio Corona, cunoscut sub numele de "regele paparazzilor", a spus ca membrii Camorrei napolitane incearca sa vanda fotografiile unor reviste si tabloidelor.

Intr-un interviu pentru o televiziune italiana, el a spus ca "reprezentantii unei importante reviste saptamanale au mers la Napoli sa cumpere imagini cu Berlusconi de la interlopi".

Fotograful a afirmat ca e vorba de poze in care Berlusconi apare dezbracat, precizand insa ca niciuna dintre imagini nu este "obscena".

Corona a declarat ca sediul agentiei de casting pe care o conduce a fost spart recent, iar hotii au furat mai multe CD-uri cu imagini. Fotograful a adaugat insa ca el nu detine poze cu Berlusconi.

Telegraph a scris ca Fabrizio Corona e implicat intr-un scandal juridic, dupa ce a fost gasit vinovat ca a santajat celebritati italiene cu poze compromitatoare.

Marti, procurorii din Milano au anuntat ca vor cere oficial judecarea sefului Executivului de la Roma. Procurorul-sef Edmondo Bruti a spus ca miercuri va prezenta solicitarea judecatorilor italieni.

Justitia italiana a declansat o ancheta dupa aparitia unor informatii potrivit carora Berlusconi ar fi platit pentru a intretine relatii sexuale cu un numar "semnificativ" de tinere sub varsta legala pentru practicarea prostitutiei, 18 ani.

Silvio Berlusconi a negat aceste acuzatii, acuzand magistratii de stanga ca incearca sa-l dea jos din functie.