Premierul Vladimir Putin a afirmat miercuri ca organizatorii atentatului terorist de pe aeroportul Domodedovo nu provin din Cecenia, potrivit primelor date ale anchetei, relateaza Reuters.

"Acest act terorist, potrivit datelor preliminare, nu are nicio legatura cu Republica Cecenia", le-a declarat Putin ziaristilor.

Vladimir Putin, care a declansat razboiul impotriva rebelilor ceceni in 1999, a refuzat sa ofere detalii suplimentare, alimentand speculatiile potrivit carora atacatorii provin dintr-o alta republica din zona Caucazului de Nord, precum Ingusetia sau Daghestan.

Nicio grupare nu a revendicat pana in prezent atentatul sinucigas in care si-au pierdut viata 35 de oameni si peste o suta au fost raniti.

Vladimir Putin a precizat ca Rusia nu va accepta niciodata sa negocieze cu teroristii: "Nicio tara care se respecta nu se angajeaza pe acest drum (…) Lupta impotriva terorismului si a extremismului trebuie sa fie implacabila".

"Nimeni nu negociaza cu teroristii. Aceasta este practica mondiala", a adaugat el.

Putin a sustinut ca statul trebuie sa dezvolte mediul economic si social din Caucazul rusesc, sa-si perfectioneze structurile de securitate si sa imbunatateasca protectia infrastructurii de transport, sustinand totodata islamul traditional.

"Orice societate sanatoasa se regrupeaza in fata amenintarii pentru a riposta banditilor si extremistilor. Sunt convins ca nu se va intampla altfel in Rusia", a concluzionat Putin.