Cercetatorii japonezi intentioneaza sa dea viata, prin clonare, unui mamut, specie disparuta de mii de ani, anunta AFP, citand presa nipona de luni. Ei ar urma sa foloseasca, in acest scop, un esantion de tesut din cadavrul unui mamut descoperit congelat, care este pastrat intr-un laborator din Rusia, a scris cotidianul Yomiuri Shimbun.

"Pregatirile s-au incheiat, iar operatiunea propriu-zisa e programata sa inceapa in curand", a dat asigurari Akira Iritani, seful echipei de cercetatori de la Universitatea din Kyoto.

Experimentul consta in a introduce nucleele unor celule de mamut, specie disparuta acum cateva mii de ani, in celulele denucleate ale unui elefant, pentru a crea, astfel, un embrion cu ADN de mamut.

Ulterior, acest embrion ar urma sa fie implantat in uterul unei femele-elefant, in speranta ca aceasta va naste un pui de mamut.

Echipa condusa de Akira Iritani, care colaboreaza si cu un specialist rus in mamuti si cu doi experti in elefanti din Statele Unite, spera sa duca la bun sfarsit acest proiect in cinci-sase ani.