Un membru al personalului de serviciul al lui Michael Jackson a declarat miercuri, sub juramant, ca medicul starului i-a cerut sa ascunda medicamentele si o punga cu perfuzie inainte de a suna la 911 pentru a cere ajutor, scrie Reuters.

Un paramedic declarase ca medicul lui Jackson nu a spus echipei de urgenta ca i-ar fi administrat cantaretului propofol, ci doar un usor medicament impotriva anxietatii, scrie Los Angeles Times.

Alberto Alvarez, responsabil cu logistica la resedinta cantaretului, a fost chemat sa depuna marturie in a doua zi a audierilor preliminare in cazul decesului starului pop.

Potrivit acestuia, Dr. Murray l-a chemat de urgenta in seara dramei in camera lui Michael Jackson, victima, potrivit medicului, al unei "reactii rele".

"El (Murray), a luat imediat un pumn de sticle si de flacoane si mi-a cerut sa le pun intr-un sac", a spus martorul. Medicul i-ar fi dat apoi o punga de perfuzie care continea un lichid "laptos", cerandu-i sa-l puna in acelasi sac, care a fost depus intr-o cutie din panza. Lui Alvarez i s-ar fi spus sa ignore ca a vazut acele produse.

Michael Jackson a murit dupa o doza de propofol, un anestezic foarte puternic folosit in chirurgie, pe care dr. Murray i l-a prescris ca somnifer. Propofolul este un lichid opacalbuneori numit"lapte deamnezie".

Audierile preliminare in dosarul mortii lui Michael Jackson urmeaza sa se desfasoare pe parcursul a doua saptamani. In urma acestora se va stabili daca medicul personal al lui Michael, Conrad Murray, trebuie trimis in judecata pentru omucidere. Medicul personal al "regelui muzicii pop", in momentul decesului sau din 25 iunie 2009, este suspectat si de neglijenta si ascunderea probelor.