Marina americana a decis sa deschida o investigatie dupa ce mai multe inregistrari video arata cum un ofiter american, care comanda in prezent portavionul USS Enterprise, face glume homofobe si mimeaza masturbarea. Capitanul Owen Honors este vedeta acestor inregistrari, care au fost difuzate in anii 2006 si 2007 pe circuitul de televiziune interna al portavionului, in momentul in care militarul era comandant adjunct al navei, relateaza Washington Post.

"Vedem aici, din pacate, un capitan de marina de 49 de ani care se comporta precum un baiat de 19 ani", spune Aubrey Sarvis, director executiv al Servicemembers Legal Defense Network, care ofera servicii de avocatura pentru militarii homosexuali.

Un purtator de cuvant al Marinei americane a afirmat ca astfel de imagini sunt "inacceptabile".

Inregistrarile, difuzate pe canalul TV cu circuit inchis al portavionului, aveau drept scop destinderea militarilor aflati la bord.

Imaginile prezinta printre altele scene de simulare a masturbarii, in timp ce animatorul face glume homofobe sau misogine. Intr-una dintre aceste glume, Owen Honors, care a fost pilot de vanatoare pe F-14, se refera la ofiterii de infanterie folosind termenul de "pederasti".

Imaginile au fost difuzate de un site local, Virginian-Pilot.

Aceasta polemica intervine in momentul in care Enterprise urmeaza sa se deplaseze in Oceanul Indian, pentru a sustine operatiunile din Afghanistan.

Capitanul Owen Honors are insa si fanii sai, existand chiar si o pagina dedicata sustinerii acestuia, pe Facebook, care are deja aproape 6.000 de membri.