Politistii francezi au confiscat 111 kg de cocaina dintr-un apartament de lux aflat in suburbiile Parisului, transmite CNN. Patru persoane - doi francezi, un iranian si un venezuelean - au fost arestate. Postul de televiziune BFM-TV precizeaza ca apartamentul apartine unei familii saudite bogate, insa aceasta nu a fost implicata in incident.

BFM-TV a relatat ca valoarea cocainei descoperite este de circa 9.3 milioane de dolari.

Directorul Politiei Judiciare din Paris, Christian Flaesch, a afirmat ca descoperirea unei cantitati atat de mari de cocaina intr-un apartament este "neobisnuita".

"Este rar, intr-adevar, sa gasesti aceasta cantitate intr-un apartament. Ea este de obicei pusa intr-un depozit sau o barca, dar nu intr-un apartament. Cu siguranta ca ai nevoie de o retea importanta sa aduci o cantitate atat de mare in Frata si sa ai capacitatea de a o distribui dupa aceea", a precizat Flaesch, care s-a declarat "extrem de satisfacut" de rezultatul unei operatiuni ce a inceput in urma cu cateva saptamani.

CNN precizeaza ca apartamentul din Neuilly-sur-Seine apartine unei familii bogate din Arabia Saudita. Politia crede ca suspectii au obtinat in mod ilegal o cheie pentru a folosi apartamentul ca depozit sau centru de distributie.

Nu exista nicio dovada ca familia saudita era constienta de operatiunea de trafic de droguri, au precizat politistii.

Politistii au declarat ca drogurile erau impachetate in pungi de plastic, fiind depozitate in cateva geamantane.