Doua persoane au murit miercuri seara, in apropiere de Kiev, dupa ce o ambulanta care transporta o femeie insarcinata a fost lovita de un tren, anunta RIA Novosti. Este al doilea accident de acest gen petrecut in Ucraina in numai doua zile: marti, 44 de oameni si-au pierdut viata dupa ce un autobuz plin cu pasageri s-a ciocnit violent cu un tren la o trecere de cale ferata.

Vehiculul ambulantei, in care se afla soferul, un medic si un cuplu casatorit, a fost lovit de tren la o trecere de cale ferata in apropiere de localitatea Tarasovka, de langa capitala Kiev.

"Soferul a ignorat semnalele acustice si luminoase si a incercat sa traverseze liniile de cale ferata, intrand in coliziune cu un tren. Potrivit datelor preliminare, doi oameni au murit", a declarat un purtator de cuvant al politiei rutiere, fara sa precizeze cine a murit in accident.

Potrivit Associated Press, care citeaza politia locala, femeia insarcinata si sotul sau sunt cei care si-au pierdut viata, soferul si paramedicul fiind raniti.

Accidentul de langa Kiev are loc chiar in ziua in care in Ucraina a fost decretat doliu national pentru victimele celui mai grav accident de circulatie din istoria sa: marti dimineata, soferul unui autobuz plin cu pasageri a trecut pe culoarea rosie a semaforului la o trecere de cale ferata din regiunea Dniepropetrovsk, autovehiculul fiind lovit din plin de un tren. 44 de oameni au murit, iar alti zece raniti sunt in continuare in stare grava.