Functionarii publici din Grecia vor inceta joi lucrul, in semn de protest fata de masurile adoptate de Guvernul de la Atena pentru redresarea economica a tarii. Potrivit France Presse, este a opta greva de la inceputul anului, protest ce va afecta activitatea administratiilor locale, a scolilor si a serviciilor de sanatate.

De asemenea, spatiul aerian national urmeaza sa fie inchis timp de patru ore (intre 12.00-16.00 GMT), iar 47 de zboruri interne ale companiilor aeriene grecesti Olympic Air si Aegean Airline au fost anulate. Si traficul feroviar va fi intrerupt: vor fi anulate trenurile care fac legatura intre centrul capitalei Atena si aeroportul international.

Totodata, in jurul pranzului, vor avea loc manifestatii de protest ale sindicalistilor atat la Atena, cat si la Salonic - al doilea oras ca marime al Greciei.

Cei 750.000 de functionari greci, ale caror salarii au fost reduse cu 15 %, sunt amenintati de noi reduceri salariale. Aceasta decizie face parte din politica de austeritate aplicata de Atena, in urma memorandumului convenit cu UE si FMI.