Un adolescent britanic care a trimis un mesaj electronic la Casa Alba, in care il numea "penis" pe presedintele Barack Obama, a primit interdictie pe viata de a intra in Statele Unite, transmite FoxNews. FBI a cerut politistilor britanici sa-i comunice lui Luke Angel (17 ani) ca insultele sale sunt "inacceptabile".

Britanicul afirma ca a trimis Casei Albe un singur email in care critica Guvernul SUA, dupa ce a vazut la televizor un material despre atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

"Nu-mi amintesc exact ce am scris deoarece eram baut. Dar cred ca i-am spus penis lui Barack Obama. A fost o prostie - genul de lucruri pe care-l faci cand esti un adolescent si ai baut cateva pahare in plus", a declarat el.

Angel, care locuieste in Bedford, a afirmat ca este "un pic extrem" din partea FBI sa ia masuri impotriva lui.

"Politistii au venit si mi-au facut poze, spunandu-mi ca am primit interdictie pe viata sa intru in America. Mie nu-mi pasa dar parintii mei nu sunt foarte fericiti", a spus adolescentul.

Un purtator de cuvant al politiei din Bedford a confirmat ca ofiterii au stat de vorba cu Angel despre mesajul electronic trimis Casei Albe. Politistii au anuntat ca nu-l vor pune sub acuzare pe baiat.

Joanne Ferreira, purtatoare de cuvant a Department of Homeland Security din Statele Unite, a declarat ca exista in prezent circa 60 de motive pentru care o persoana poate primi interdictie de a vizita America, adaugand insa ca "nu avem voie sa discutam cazuri specifice".