Israelul va ataca direct institutiile guvernamentale libaneze daca Hezbollah lanseaza rachete impotriva oraselor israeliene, a avertizat ministrul Apararii, Ehud Barak, intr-un interviu publicat luni de Washington Post si citat de Euronews.

Barak, care este efectueaza o vizita oficiala la Washington, a subliniat ca guvernul israelian nu va tolera niciun nou atac al miscarii siite.

Daca Hezbollahul lanseaza o racheta asupra Tel Aviv, "nu vom cauta fiecare terorist sau atacator al Hezbollah”, a avertizat Ehud Barak. "Consideram ca este legitim sa lovim orice tinta care apartine statului libanez si nu doar Hezbollah".

Premierul libanez Saad Hariri considera insa ca Israelul se pregateste de un nou razboi impotriva Libanului si acuza zborurile de supraveghere care violeaza spatiul aerian.

Tensiunile dintre Israel si Liban au crescut din nou in ultima perioada, in urma informatiilor potrivit carora militanti libanezi incearca sa transporte ajutoare in Fasia Gaza, in ciuda blocadei impuse de statul evreu. Ehud Barak a calificat aceste initiative drept "provocari inutile".