Antrenorul echipei argentiniene de fotbal, Diego Armando Maradona, i-a transmis prietenului sau Fidel Castro ca "il iubeste" si ca va fi incantat sa-l reintalneasca in cursul vizitei pe care o va efectua in Cuba luna viitoare, a anuntat sambata site-ul oficial de stiri Cubadebate, citat de AFP.

Intre timp, liderul revolutiei cubaneze, Fidel Castro, a aparut sambata din nou in public, pentru a sasea oara in ultimele 17 zile, intr-o localitate apropiata de Havana, pentru a aduce un omagiu "martirilor" care si-au pierdut viata in atacul asupra cazarmei Moncada in 1953.

"Spuneti-i lui Fidel ca il iubesc", afirma Maradona, intr-un mesaj adresat portalului unde sunt publicate articolele fostului presedinte cubanez, care a renuntat la putere in 2006 pentru a-si proteja sanatatea.

Maradona, care se afla in vizita in Venezuela, la invitatia presedintelui Hugo Chavez, "se va deplasa in Cuba in urmatoarele 30 de zile si bineinteles ca va fi incantat sa-l intalneasca pe Fidel", potrivit sursei citate.

In cadrul unei intalniri pe care a avut-o joi cu Hugo Chavez, idolul fotbalului argentinian a precizat ca l-a vazut pe Castro la televizor si ca acesta i s-a parut "foarte lucid, in forma buna, contrar a ceea ce isi doreau americanii, care-l voiau mort".

"Este in viata si acest lucru imi face placere", a adaugat el.

Maradona "a legat o relatie speciala" cu Fidel Castro "in timpul primei vizite din Cuba, in 1987", subliniaza Cubadebate.

Intre timp, Fidel Castro, a aparut sambata din nou in public, pentru a aduce un omagiu "martirilor" care si-au pierdut viata in atacul asupra cazarmei Moncada in 1953.

Televiziunea cubaneza l-a aratat pe Fidel Castro, in varsta de 83 de ani, in pantaloni albastri si camasa verde oliv, in timp ce vizita mausoleul din Artemisa, in sud-vestul capitalei.

"Luni vom sarbatori a 57-a aniversare a luptei noastre neobosite pentru independenta tarii", a declarat Castro.

Cazarma La Moncada, a doua ca importanta din Cuba, la acel moment, a fost atacata, in 26 iulie 1953, de un grup de aproximativ o suta de persoane, condus de Fidel Castro, moment care a marcat inceputul revolutiei cubaneze.

Atacul a fost un esec si peste o treime dintre rebelii care au participat la asalt au fost capturati, torturati si ucisi de trupele dictatorului Batista.

Fidel Castro va implini luna viitoare 84 de ani. Fratele sau Raul a fost numit oficial presedinte in februarie 2008.