Un nou studiu geologic a stabilit o varsta mai precisa pentru planeta Pamant, sustin oamenii de stiinta. Potrivit acestora, Terra, care pana acum se credea ca are 4,54 miliarde de ani, este cu 70 de milioane de ani mai tanara, relateaza BBC.

Pentru a confirma, echipa de cercetatori a comparat elemente din mantaua Pamantului cu cele din meteoriti care au aceeasi varsta cu a sistemului solar.

Concluzia studiului spune, in principal, ca formarea planetelor a durat mai mult decat se credea pana acum. Oamenii de stiinta au studiat cat i-a luat Pamantului sa creasca, pentru ca mai multi "embrioni planetari" s-au unit pentru a-l forma.

"Coliziunile au dus la topirea unei parti a planetei, si a permis metalului sa se separe in centrul Pamantului pentru a forma nucleul. Astfel, planeta s-a diferentiat in nucleul metalic topit si manta," a explicat Dr. John Rudge, de la Universitatea Cambridge, care a condus cercetarea.

Acesta a precizat ca formarea Pamantului a durat aproximativ 100 de milioane de ani. "Estimam ca asta inseamna o varsta de aproximativ 4,467 miliarde de ani - putin mai tanar comparativ cu 4,537 miliarde ani cat credeam," a spus Rudge.