Orasul Toronto a ramas fara curent electric timp de patru ore in cursul zilei de luni, chiar la ora de varf, blocand orasul si ducand la amanarea unei cine la care au luat parte Regina Elisabeta a II-a si sotul sau, Printul Filip, aflati in vizita, transmite AFP.

Pana de curent electric a fost provocata de un incediu la o statie de transformare, in timpul unei zile caniculare in care temperaturile au atins 34 de grade Celsius in cea mai mare metropola din Canada. Peste 250.000 de locuitori au ramas fara energie electrica.

Mai multe persoane au fost blocate in metrouri si lifturi, avand nevoie de interventia pompierilor, iar circulatia rutiera s-a desfasurat cu greutate in lipsa semafoarelor.

Regina Elisabeta a II-a, impreuna cu sotul sau Printul Filip, aflati la finalul unei vizite de 9 zile in Canada, au participat in cele din urma la cina gazduita de primul ministru Stephen Harper cu o intarziere de o ora, hotelul fiind lasat fara electricitate in timpul pregatirilor.

Pe de alta parte, pe Printul Filip, Duce de Edinburgh, pana de curent l-a prins in timpul unei ceremonii de decernare de premii, transmite Reuters, insa generatoarele au reluat alimentarea cu energie electrica in scurt timp.