Cinci persoane au fost ucise si zece ranite, marti, la Istanbul, intr-un atentat cu bomba care a vizat un autocar ce transporta militari, transmite televiziunea de stat. Printre pasagerii acestuia erau si membri ai familiei soldatilor, inclusiv copii, relateaza Reuters.

UPDATE Gruparea radicala kurda Soimii Libertatii Kurdistanului (TAK), despre care se crede ca are legaturi cu PKK, a revendicat atacul. TAK a avertizat civilii sa stea departe de tintele armate.

Dispozitivul a explodat in jurul orei 04:45 GMT (07:45, ora Romaniei), la trecerea vehiculului prin districtul Halkali, o suburbie de pe malul european al orasului, conform posturilor de televiziune NTV si CNN-Turk care au transmis imagini cu autocarul grav avariat.

Printre pasagerii acestuia erau si membri ai familiei soldatilor, inclusiv copii, au transmis televiziunile de stiri. Mai multe ambulante au sosit la fata locului.

Nimeni nu a revendicat deocamdata atacul.

Rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) amenintasera, la sfarsitul saptamanii trecute, ca vor lansa atacuri in "toate orasele din Turcia".