Cel putin 14 persoane au fost ucise si alte sapte ranite duminica seara in El Salvador, dupa ce doua autobuze cu pasageri a fost atacate de membrii unei temute bande criminale, intr-o zona de periferie din capitala San Salvador, transmite AFP.

Potrivit politiei, presupusii atacatori sunt membri ai gruparii criminale Mara 18. Acestia au incendiat un autobuz plin cu pasageri intr-o suburbie din San Salvador, provocand moartea a cel putin 11 persoane. Apoi, atacatorii au urcat intr-un alt autobuz, din aceeasi zona, si au deschis focul asupra calatorilor, ucigand un adult si doua fetite, de sapte si noua ani.

"Nu a fost identificat inca un motiv clar al atacurilor", a declarat pentru AFP Roberto Villalobos, un inalt comisar din cadrul Politiei nationale Civile.

"Se pare ca gruparea voia sa demonstreze ceva autoritatilor, sa transmita un mesaj in legatura cu masurile luate impotriva bandelor criminale si a violentelor de strada", a spus Villalobos.

De la sfarsitul anului trecut, guvernul presedintelui Mauricio Funes a dispus luarea de masuri aspre impotriva gruparilor criminale organizate din tara, un puternic contingent de 4.000 de trupe fiind desfasurat pe strazi pentru a intari capacitatea de actiune a politiei in asigurarea securitatii si ordinii publice.

El Salvador se confrunta cu o brutala cultura a bandelor infranctionale, zilnic producandu-se in jur de 13 crime si alte zeci de cazuri de jafuri armate.