Liderii partidelor din Alianta pentru Integrare Europeana de la Chisinau au anuntat ca fiecare formatiune va participa cu propriul candidat la alegerile prezidentiale, informeaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Presedintele interimar al tarii, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a anuntat ca PL va participa de sine statator la prezidentiale. „Nu vad o problema sa avem propriul candidat”, spune Ghimpu, care nu exclude ideea de a fi el insusi candidatul liberalilor pentru functia de sef al statului.

La randul sau, presedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, sustine ca inca nu a fost luata decizia finala in privinta candidatului la fotoliul de presedinte din partea PLDM. „Cu certitudine insa vom avea candidat”, a dat asigurari Filat.

Si Partidul Democrat este decis sa isi impuna propriul candidat la prezidentiale. „Am spus anterior ca Partidul Democrat va merge de sine statator. Nu suntem singurii care au spus acest lucru”, declara liderul PD, Marian Lupu.

Singurul lider al AIE care pare sa mai sustina ideea unui candidat comun al Aliantei la prezidentiale este Serafim Urechean. „Cred ca AIE, in numele viitorului tarii, trebuie sa vina cu un candidat unic, sa depasim capriciile de grup”, a spus liderul Aliantei "Moldova Noastra".

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele partidului, Victor Osipov, a declarat recent ca AMN are un candidat pentru alegerile prezidentiale. „Cred ca va dati seama despre cine este vorba. Ar fi perfect ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) sa vina cu un singur candidat pentru functia de sef al statului, dar urmeaza sa vedem ce se va intampla”, a mentionat Osipov.

Alegerile prezidentiale in Republica Moldova ar putea avea loc in toamna, in cazul in care pana atunci va fi organizat un referendum consitutional, in urma caruia populatia ar alege ca presedintele tarii trebuie sa fie ales de popor, prin vot direct, si nu in Parlament.