Seful Hezbollah, Hassan Nasrallah a solicitat organizarea unui miting, la Beirut in care va anunta "masuri serioase" impotriva Israelului. Masurile vin ca raspuns la raidul israelian asupra flotei umanitare pentru Gaza. "Ce sa intamplat cu <> necesita masuri serioase si dure", a spus Nasrallah, intr-un discurs televizat, joi, care a marcat cea de 21-a comemorare de la moartea fondatorului Republicii Islamice Iran, Ayatollahul Ruhollah Khomeini, informeaza Yahoo News.

Seful Hezbollah a cerut "tuturor libanezilor, palestinienilor si arabilor" sa ia parte la miting pentru a-si arata "solidaritatea si sprijinul pentru oamenii asediati din Gaza si pentru eroii <>". Opt turci si un american de origine turca au fost ucisi in raidul de luni.

Tensiunile au crescut in ultimele saptamani intre Hezbollah si Israel, care a acuzat siitii militanti ca ar fi obtinut rachete cu raza lunga SCUD si ca se pregatesc pentru un nou conflict armat. Nasrallah a refuzat sa confirme sau sa nege acuzatiile, insa, in ultima luna, a declarat ca oamenii sai vor bombarda nave militare, civile si comerciale ale statului evreu, in cazul unui nou conflict.