Patru persoane au fost impuscate, miercuri, intr-un schimb de focuri produs intr-un sat din Macedonia aflat in apropiere de granita cu Kosovo, transmite AFP, care precizeaza ca acesta este cel mai grav incident produs in zona dupa 2001.

Politistii macedoneni au declarat ca schimbul de focuri a fost declansat dupa ce au incercat sa opreasca o masina care transporta arme ilegale. "Am organizat o ambuscada, iar cei din interiorul masinii au deschis focul. Politia a raspuns si patru persoane din masina au fost impuscate mortal", a declarat Ivo Kotevski, un purtator de cuvant al politiei din Macedonia.

Autoritatile au afirmat, de asemenea, ca au confiscat un numar mare de arme.

Incidentul a avut loc langa satul Radusa, foarte aproape de granita dintre Macedonia si Kosovo. AFP scrie ca regiunea unde a avut loc incidentul este cunoscuta pentru activitatile de contrabanda.

Saptamana trecuta, oficiali NATO au avertizat ca transporturile ilegale de arme risca sa destabilizeze regiunea. In urma cu doua saptamani, oficialii macedoneni au confiscat mai multe arme printre care 20 de lansatoare de rachete, trei mortiere, 81 de kg de material exploziv si sute de grenade si mine.

In 2001, separatistii albanezi s-au confruntat cu fortele de securitate macedonene, intr-un conflict care a durat mai multe luni si care s-a terminat cu un acord supervizat de fortele NATO. Localitatea Radusa a fost atunci scena unora dintre cele mai grave lupte dintre albanezi si macedoneni.

Circa 25% dintre cetatenii macedoneni sunt etnici albanezi.